Creme brulee brander

Soorten creme brulee branders

Een creme brulee brander is onmisbaar bij het maken van een lekkere creme brulee. Met de creme brulee brander brand je de suiker wat bovenop de creme van de creme brulee ligt, zo krijg je het knapperige suikerlaagje wat zo typerend is voor de creme brulee. Je hebt verschillende soorten branders en afhankelijk van je wensen kan je er 1 uitkiezen. Je hebt creme brulee branders die je na kunt vullen maar je hebt ook branders die je rechtstreeks op een gasbusje zet waardoor je niet steeds je creme brulee brander hoeft te vullen.creme-brulee-brander

 

Bekijk hier alle creme brulee branders

creme brulee brander

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een creme brulee brander

Bij het kopen van een creme brulee brander moet je zorgen dat je wel een goede koopt, je kunt de brander ook gebruiken om bijvoorbeeld eiwit te branden op een omelet siberienne of eiwitschuim op een taart. Koop dus een goede die veilig is en die goed in te stellen is. Meestal zit er een draaiknopje op om de vlam groter of kleiner te maken en een ontstekerknop waarmee de vlam aangaat. De meeste branders zijn navulbaar maar je hebt ook branders die je rechtstreeks op een gasflesje draait, deze worden veel in de horeca gebruikt en zijn heel handig.

Hoe werkt een creme brulee brander

Eem creme brulee brander is makkelijk in gebruik. Er zitten vaak maar 2 knoppen op, 1 om de vlam te ontsteken en een draaiknop om de grootte van de vlam in te stellen. Let bij het aandoen van de brander dat je de branderuitgang altijd van je afhoud en nergens op richt. Zet de vlamgrootte op laag (meestal draaien naar de -) en steek de vlam aan. Zodra deze aan is kun je met de draaiknop de vlam eventueel groter maken waardoor het branden sneller gaat. Pas op want het verbrand snel met een hoge vlam, bekijk welke afstand het beste werkt en probeer het eerst een keer uit ipv dat je bij een kerstdiner deze creme brulee brander voor de eerste keer gaat gebruiken.